5 wijntrends en ontwikkelingen
25 januari 2019
Wat heeft de horeca te vrezen van kunstmatige intelligentie?
14 juni 2019

Prowein, kwaliteitswijnen in ieder segment en elk budget

De ontwikkelingen op het gebied van wijnen & sterke dranken gaan snel. Trends en ontwikkelingen worden nauwkeurig gevolgd door onze wijnspecialisten, o.a. met bezoeken aan internationale wijn- en drankenbeurzen, zoals ProWein in Düsseldorf. ProWein is een van de meest toonaangevende internationale vakbeurzen voor wijn en gedistilleerde dranken ter wereld, met ruim 7000 exposanten van over de hele wereld. Er zijn bijna 300 wijnregio’s uit meer dan 60 landen vertegenwoordigd. Voor de vinologen van VHC Kreko is ProWein the place to be! Dit om de markt goed in de gaten te houden en alert te blijven op nieuwe trends. Nieuwe ontwikkelingen worden al in een zeer vroeg stadium behandeld en besproken.

Maar ook trends en ontwikkelingen die zich aandienen worden tijdig gesignaleerd en uitgelicht. Hierbij moet u denken aan: high Altitude Wines, Field Blends, laag alcoholische wijnen, licht- en fruitige rode wijnen en fruitige Ciders. Maar Prowein houdt zich natuurlijk vooral ook bezig met relevante wijn producerende landen.

In het verleden waren wijnen uit het buitenland sterk in opkomst, bijvoorbeeld Chili, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe wijnbouwgebieden in opkomst, zoals China, Brazilië, Portugal, Polen, Kroatië en Roemenië. Naast dat onze wijnafdeling al een onderscheidend portwijnhuis in zijn portfolio heeft, zijn wij voornemens om tevens een bijzondere selectie Portugese wijnen op te nemen. Een prachtige reeks toegankelijke huiswijnen en een stijlvolle premium lijn zullen dan ook in de loop van 2019 toegevoegd worden aan het bestaand wijnassortiment.

De wijnafdeling gaat deze selectie van Portugese wijnen exclusief importeren. Deze wijnen zijn dus voor u en uw gasten onderscheidend in smaak, kwaliteit en uitstraling!

Gasten vinden kwaliteit steeds belangrijker, weten beter wat ze drinken en zijn bereid meer te variëren in smaken!