VHC-Kreko-CMYK
✕
  • Home
  • Over ons
    • VHC
    • Sterk in vers
    • Wijnafdeling
  • Smakelijke concepten
  • Partners
  • Contact
  • Klant worden
  • Bekijk workshops
  • Vacatures
  • Online bestellen
  • Home
  • Over Kreko
    • VHC
    • Sterk in vers
    • Wijnafdeling
    • Kerstpakketten
    • FHC Formulebeheer
      • 30 jaar bestaan
  • Concepten
  • Partners
  • Experience Center
  • Vacatures
  • Contact
    • Klant worden
VHC-Kreko-CMYK
Online
bestellen
Inloggen bestelomgeving

2016 is door de Verenigde naties ( VN) uitgeroepen tot het jaar van de peulvrucht. Linzen, bonen, erwten en kikkererwten worden steeds hipper doordat de peulvrucht gestimuleerd wordt door nieuwe richtlijnen voor goede voeding.De peulvrucht wordt ondergewaardeerd. De helft van onze bevolking eet zelfs nauwelijks of geen peulvruchten. De Ruim 1.000 soorten peulvruchten die voorhanden zijn bevatten twee maal zoveel eiwit als tarwe en drie maal zoveel als rijst. Daarnaast zijn peulvruchten rijk aan vitaminen “B-complex”, en mineralen zoals kalium, magnesium en zink. ‘ less is more’, is zeker van toepassing bij peulvruchten, met slechts een paar ingrediënten zijn peulvruchten op smaak te brengen en kun je eindeloos variëren. Zo heeft elke peulvrucht zijn eigen kleur, bite en smaak. Eet ze koud of warm, heel of gepureerd, als hoofdgerecht of in een salade. Eenvoud en relatief goedkoop is de culinaire kracht van peulvruchten.
In vele culturen zijn recepturen te vinden op basis van peulvruchten. Denk aan de Indiase Dal Bhat en Papadum op basis van linzen, Chili con Carne op basis van Kidney bonen, Falafel en Hummus op basis van kikkererwten. Een bijkomend voordeel is dat planten die peulvruchten dragen stikstof uit de lucht fixeren. Met andere woorden, peulvruchten hebben de eigenschap vrije stikstof uit de lucht te binden zodat andere vegetatie deze kan opnemen. Samengevat Peulvruchten zijn goed voor de kok in de keuken en moeder natuur!

Related posts

april 2, 2021

Psychologische trucs in de menukaart


Read more
januari 15, 2021

Het is 2021, hoe nu verder?


Read more
oktober 30, 2020

Nieuwe register vinoloog


Read more

Over VHC Kreko

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Snelmenu

  • Vacatures
  • Sterk in VERS!
  • Workshops
  • Kerstpakketten
  • Aanmelden nieuwe klant
  • Vestigingen

Bestelomgeving

  • Homepagina
  • Bestellijst
  • Ons assortiment
  • Aanbiedingen
  • Nieuwe producten
© Copyright 2025 - VHC Kreko b.v. - Alle rechten voorbehouden