VHC-Kreko-CMYK
✕
  • Home
  • Over ons
    • VHC
    • Sterk in vers
    • Wijnafdeling
  • Smakelijke concepten
  • Partners
  • Contact
  • Klant worden
  • Bekijk workshops
  • Vacatures
  • Online bestellen
  • Home
  • Over Kreko
    • VHC
    • Sterk in vers
    • Wijnafdeling
    • Kerstpakketten
    • FHC Formulebeheer
      • 30 jaar bestaan
  • Concepten
  • Partners
  • Experience Center
  • Vacatures
  • Contact
    • Klant worden
VHC-Kreko-CMYK
Online
bestellen
Inloggen bestelomgeving

Het is bijna zover: de wildtijd breekt, in zijn volle glorie, aan! Traditioneel wordt de periode van 15 oktober tot en met 31 december het ‘wildseizoen’ genoemd. De rede hiervoor is gelegen in het feit, dat in deze periode de jacht op de meeste bejaagbare Nederlandse wildsoorten is toegestaan.

Voor restaurants en horecagelegenheden een van de mooiste periodes van het jaar, waarin gasten weer naar andere smaken verlangen. Voor koks, gastheren en gastvrouwen een jaarlijks terugkerende uitdaging, om met dit uitgebreid seizoensgebonden assortiment gasten te verrassen en te inspireren met gastronomische gerechten en bijpassende wijnen.

Bij het creëren van wildcomposities worden, vandaag de dag, regels en tradities gebroken. Composities worden lichter en vooral ook verfijnder gebracht. Ambachtelijkheid staat nog steeds hoog in het vaandel, waarbij klassieke regels worden gerespecteerd. Zo ziet men ambachtelijke bak- en braadbereidingen “aan het bot of karkas” steeds vaker in de keuken toegepast worden. Het smaakpallet van wild, de garnituur en passende saus, wordt op creatieve wijze ingevuld. Vaker ziet men verschillende keukenbereidingen van een product, gecombineerd met verschillende goedkopere wild- en gevogelte delen. U speelt hierdoor in op de trend van afwisseling op het bord, opgebouwd uit kleinere composities.

Dat wildcomposities behoren tot de eredivisie van de gastronomie wordt bevestigd door de keuze aan wild- en (wild) gevogelte soorten, welke op elk niveau verwerkt kunnen worden. Vraag onze vernieuwde inspirerende Wildbrochure 2016/17 aan bij uw vertegenwoordiger of neem contact met ons op door middel van het contactformulier.

Related posts

april 2, 2021

Psychologische trucs in de menukaart


Read more
januari 15, 2021

Het is 2021, hoe nu verder?


Read more
oktober 30, 2020

Nieuwe register vinoloog


Read more

Over VHC Kreko

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Snelmenu

  • Vacatures
  • Sterk in VERS!
  • Workshops
  • Kerstpakketten
  • Aanmelden nieuwe klant
  • Vestigingen

Bestelomgeving

  • Homepagina
  • Bestellijst
  • Ons assortiment
  • Aanbiedingen
  • Nieuwe producten
© Copyright 2025 - VHC Kreko b.v. - Alle rechten voorbehouden