Vorstschade teistert ook de wijnboeren van VHC Kreko groep
16 maart 2018
Grip op je wijnomzet
21 december 2018

Wat drinken Nederlanders het liefst

Een energie boost bij het ontbijt, een verkwikkend slokje na de maaltijd of het vertrouwde kopje tijdens een vergadering. Wie Nederland zegt, zegt hot drinks. Tegenwoordig zien we dat thee ook hier een goed alternatief is voor koffie en daar zit een gezonde en duurzame manier van leven voor iets tussen.

Koffie geeft je dat cafeïneshot, maar studies hebben aangetoond dat overmatig gebruik van koffie kan leiden tot een hogere cholesterol en bloeddruk. Vaak wordt koffie gedronken met room en suiker om de bittere smaak te verdoezelen, maar dat zorgt alleen maar voor meer calorieën en een hogere prijs.

Thee is dan weer een gezonder en betaalbaarder alternatief, omdat het rijk is aan antioxidanten, het risico op hartziekten verlaagt en de gezondheid van je hersenen stimuleert. En bovendien smaakt het ook gewoon lekker!

Koffie blijft populair in Nederland, maar thee is aan een opmars bezig en krijgt nu evenveel ruimte op de menukaarten als koffie. Er staan vaak meerdere theesoorten op de kaart en thee wordt nu ook aangeboden bij desserts. Experts zien een jaarlijkse groei van thee en de theeconsumptie zal naar verwachting sterk stijgen de komende jaren. Deze gezonde groei wordt ook gesteund door een studie van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, waaruit blijkt dat thee na water wereldwijd het vaakst gedronken wordt.