Kreko Experience Center
7 september 2017
Stijgende prijzen voor single malt whisky!
17 november 2017

Proeverij Wijnproefkunde

In het Kreko Experience Center heeft het culinair team weer diverse gasten mogen verwelkom, om deel te nemen aan een geheel verzorgde inspiratie proeverij, op het gebied van wijnproefkunde en combineren. Het belangrijkste thema was het analytisch benaderen van smaken en texturen in wijnen en gerechten. Op ontspannende, maar leerzame wijze, werden alle variabelen aan smaken en  de wisselwerking tussen verschillende smaken geproefd en systematisch getotaliseerd.

Dat het combineren van wijnen (ook bieren en cocktails) een steeds breder speelveld krijgt, is een duidelijke ontwikkeling in de gastronomie, waar alle gasten zich bewust van waren. Deze zoektocht naar gemeenschappelijke smaakbruggetjes is een dynamische, inspirerende en uitdagende bezigheid. Dat bleek des te meer door de discussies over de meest smakelijke en passende combinatie.

Door alle gasten werd het hoogste doel van gastronomisch combineren nagestreefd: de identiteit van zowel de wijn als het gerecht moest tot zijn recht blijven komen. Na deze workshop is een uitstapje georganiseerd naar het SS Rotterdam. Verschillende gasten hier gehoor aan gegeven, waardoor deze dag, naast leerzaam en inspirerend, ook ontspannend en plezierig was. Kortom: voor herhaling vatbaar!

Heeft u ook interesse om deel te nemen aan een workshop, proeverij of masterclass? Bekijk dan het huidige aanbod op:

www.experience-center.info