Culinair Adviseur


In een steeds veranderde horecamarkt draag je de gastronomie niet alleen en ben je als service groothandel mede afhankelijk van vakspecialisten die oog hebben voor vers producten, kwaliteit, ontwikkelingen maar vooral ook trends binnen deze dynamische markt. De VHC Kreko is totaal leverancier voor de gehele horeca en grootverbruik markt. Om deze beloften in te lossen bundelen wij onze kennis van de verschillende afdelingen en verkoop om u als klant te ondersteunen, inspireren, ontlasten waarbij wij u kunnen voorzien van een passend en afgestemd culinair advies. Als Service groothandel heeft VHC Kreko gekozen voor een algemeen culinair aanspreekpunt als het gaat om specifieke vragen op gastronomisch en culinair gebied.


Frank Bernaerts voorzien van ruim 37 jaar praktijkervaring, aangevuld met vele vakgericht opleidingen. Als volleerd kok en leraar consumptieve technieken brede ervaring opgedaan in zowel nationaal en internationaal gerenommeerde restaurant en hotels ( o.a. Amstel Hotel -, Kurhaus-, Kempinski Berlijn -, Intercontinental Zurich-, Hilton Brussel-, diverse restaurants en ruim 6 jaar als Sous-Chef voor de Cruise maatschappij “ Crystal Cruises ******. Naast deze praktijkervaring zijn ook vakgerichte opleidingen een voorwaarde om ontwikkeling op gastronomisch niveau te blijven volgen, waarbij wijnen, de beleving en het combineren van smaken een belangrijk nieuw gegeven is geworden in de hedendaagse gastronomie. Ik ben in bezit van alle Oinos opleidingen, het slijtersvak, Vinoloog, Liquorist, en diverse opleidingen gevolgd op de academie voor Gastronomie van Peter Klosse.


VHC Kreko importeert al ruim 55 jaar de meeste van haar wijnen zelf en ook op dat gebied kan VHC Kreko uw partner zijn. Een bijkomend voordeel is dat ,de wijnwereld, van jongs af aan een hele grote hobby is van mij. Naast de verschillende wijnopleidingen in Nederland heb ik tevens het traject “Advanced Diploma Course WSET”, vanuit Londen gevolgd. Dit voorportaal voor het hoogste niveau op wijngebied, de opleiding (Master of Wine (MW) is inmiddels behaald tot WSET, level 3, en sake-wijn, level 1.