Laat uw gasten genieten van de nieuwe oogst
5 augustus 2016
Vooruitzichten druivenoogst 2016: minder volume op bijna alle continenten!
9 september 2016

Oplopende prijzen voor paling

Op de palingmarkt is een krapte ontstaan, vanwege het geringe aanbod van kweekpaling, met daar tegenover een constante vraag.

Voor kwekerijen dus zeer lastig om een jaarlijkse afzet te voorspellen. Daarentegen zullen zij, vanwege de groeicyclus van de paling, ongeveer 1,5 jaar vooruit moeten plannen en de investering van de ingenomen glasaal financieren.

De meeste kwekerijen zijn, achteraf gezien, te voorzichtig geweest met de inname van de glasaal, ondanks het toereikende quotum. Deze foutieve inschatting kan echter niet snel hersteld worden. De nieuwe aanlandingen glasaal worden pas weer vanaf 01 november van dit jaar verwacht, waarna de nieuwe groeicyclus kan worden ingezet.

We blijven uiteraard wel proberen de door u gewenste hoeveelheden paling te blijven leveren! Daarom moeten we bijkopen op de “vrije” markt. Dit resulteert in een continu oplopende prijs, daarbij het eind nog niet in zicht is.

Helaas zijn ook wij genoodzaakt deze oplopende prijswijzigingen aan u door te berekenen. We betreuren dit zeer, daar een prijsverhoging waarschijnlijk zal bijdragen tot een afname van de verkoop. Helaas kunnen we hier momenteel niets aan veranderen.

Mocht u nog verdere vragen hebben, gelieve contact op te nemen met onze visafdeling