Voor velen klinkt deze vraag nog wat vreemd in de oren, maar het zal niet al te lang meer duren, alvorens de bierkaart zijn intrede gaat doen in de Nederlandse Horeca.
Ruim dertig procent van deelnemers aan een onderzoek, gaven aan wel eens bewust te kiezen voor bier, in combinatie met een speciaal gerecht.
Maar het is natuurlijk uitermate lastig om zelf te bepalen welk bier nu past bij welk gerecht en alleen al daarom zou bijna vijftig procent advies willen krijgen over bierspijscombinaties.
Een bierkaart naast de geijkte wijnkaart zou dus helemaal zo’n gek idee niet zijn!!
Hier wat mogelijke combinaties van bieren bij gerechten:
– Amberkleurig bier (Lentebock) bij kabeljauw
– Een krachtig blond bier (goudgeel trappistenbier) bij Parmezaanse kaas
– Een intens uitdagend bier (Vlaams roodbruin) bij stoofvlees
– Soepel en subtiel bier (honingbier) bij een pompoensalade
– Rijk en donker bier (herfstbock) bij parelhoen
Zoals u ziet: de bierkaart is zo gek nog niet!!