VHC-Kreko-CMYK
✕
  • Home
  • Over ons
    • VHC
    • Sterk in vers
    • Wijnafdeling
  • Smakelijke concepten
  • Partners
  • Contact
  • Klant worden
  • Bekijk workshops
  • Vacatures
  • Online bestellen
  • Home
  • Over Kreko
    • VHC
    • Sterk in vers
    • Wijnafdeling
    • Kerstpakketten
    • FHC Formulebeheer
      • 30 jaar bestaan
  • Concepten
  • Partners
  • Experience Center
  • Vacatures
  • Contact
    • Klant worden
VHC-Kreko-CMYK
Online
bestellen
Inloggen bestelomgeving

Krokante sprinkhaan als amuse, een salade met meelworm croutons, meelworm Satay en kroepoek van meelworm, of een smaakvolle dip op basis van rupsen proteïne. Kunnen we in de nabije toekomst deze gerechten op de kaart van het restaurant verwachten? In de nieuwe Europese wetgeving, die aangenomen werd op 25 november 2015, is duidelijk opgenomen: alle producten van insecten (ook hele insecten en hun bereidingen) behoren tot één van de categorieën van de Novel Food. Doordat er geen bewijs van een significante gebruiksgeschiedenis in de Europese Unie beschikbaar is, vereist het op de markt brengen ervan, een voorafgaande goedkeuring voor de 10 insectensoorten, die momenteel getolereerd worden, zoals de krekel, meelworm, diverse rupsen en de sprinkhaan. Het eten van insecten zou misschien wel eens een culinaire trend kunnen worden, omdat deze dieren uitermate gezond zijn. Insecten bevatten vele gezonde vetzuren en bestaan voor 50 tot 70 procent uit proteïne. Naast de gezondheidsaspecten speelt ook duurzaamheid, in combinatie met het hoog gebruiksrendement, een grote rol: insecten kunnen, verhoudingsgewijs, met veel minder ruimte gekweekt worden en zorgen voor een zeer lage CO2 emissie ten opzichte van de klassieke vleesproductie van vlees, en gevogelte. De culinaire toepassingen van eetbare insecten ligt in eerste instantie bij de gastronomie, daar koks de veelzijdigheid van deze Novel-Food producten, als gerecht, beter weten te vertalen naar de consument.

Related posts

april 2, 2021

Psychologische trucs in de menukaart


Read more
januari 15, 2021

Het is 2021, hoe nu verder?


Read more
oktober 30, 2020

Nieuwe register vinoloog


Read more

Over VHC Kreko

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Snelmenu

  • Vacatures
  • Sterk in VERS!
  • Workshops
  • Kerstpakketten
  • Aanmelden nieuwe klant
  • Vestigingen

Bestelomgeving

  • Homepagina
  • Bestellijst
  • Ons assortiment
  • Aanbiedingen
  • Nieuwe producten
© Copyright 2025 - VHC Kreko b.v. - Alle rechten voorbehouden