Wat heeft de horeca te vrezen van kunstmatige intelligentie?
14 juni 2019
Wat zijn de Horeca Trends voor 2020?
13 december 2019

Gastronomisch toerisme: eten en drinken als reisdoel!

Wereldwijd groeit de drang om te reizen, continue onderweg te zijn en nieuwe dingen te ontdekken. Zo wordt de combinatie van eten en drinken steeds belangrijker tijdens vakanties en is een van de beste mogelijke manieren om de cultuur te ervaren! Vele zien een activiteit met een culinaire inslag als een aantrekkelijke manier om een vakantiebestemming beter te leren kennen.

De eet-en drink toerisme omvat een brede range van activiteiten. Variërend van authentieke streekgerechten eten, het bezoeken van lokale markten en foodhallen, het ontdekken van culinaire hotspots, het doen van culinaire rondleidingen, bijwonen van wijnproeverijen, het bezoeken van wijnchateaus en wijngaarden, tafelen op gastronomische sterrenniveau, bekijken van innovatieve food & street-food concepten, deelname aan kookworkshops en het bezoeken van food-festivals.


Culinaire toerisme beperkt zich niet enkel tot eten op sterrenniveau, maar heeft voor elke smaak en portemonnee iets te bieden. Landen zoals Peru, Mexico, Argentinië, Bolivia, Canada, en Namibië promoten hun culinaire landelijke tradities en springen in op de trend van culinaire toerisme. Het uitdragen van landelijke en regionale culinaire tradities is nieuwe manier om het toeristisch aanbod naar een hoger niveau te tillen en te zien als nieuw reisdoel!