Samen zijn we er weer klaar voor!
16 september 2016
Is wijnbouw rendabel in Nederland?
28 oktober 2016

Bent u voorbereid op de wildtijd?

Het is bijna zover: de wildtijd breekt, in zijn volle glorie, aan! Traditioneel wordt de periode van 15 oktober tot en met 31 december het ‘wildseizoen’ genoemd. De rede hiervoor is gelegen in het feit, dat in deze periode de jacht op de meeste bejaagbare Nederlandse wildsoorten is toegestaan.

Voor restaurants en horecagelegenheden een van de mooiste periodes van het jaar, waarin gasten weer naar andere smaken verlangen. Voor koks, gastheren en gastvrouwen een jaarlijks terugkerende uitdaging, om met dit uitgebreid seizoensgebonden assortiment gasten te verrassen en te inspireren met gastronomische gerechten en bijpassende wijnen.

Bij het creëren van wildcomposities worden, vandaag de dag, regels en tradities gebroken. Composities worden lichter en vooral ook verfijnder gebracht. Ambachtelijkheid staat nog steeds hoog in het vaandel, waarbij klassieke regels worden gerespecteerd. Zo ziet men ambachtelijke bak- en braadbereidingen “aan het bot of karkas” steeds vaker in de keuken toegepast worden. Het smaakpallet van wild, de garnituur en passende saus, wordt op creatieve wijze ingevuld. Vaker ziet men verschillende keukenbereidingen van een product, gecombineerd met verschillende goedkopere wild- en gevogelte delen. U speelt hierdoor in op de trend van afwisseling op het bord, opgebouwd uit kleinere composities.

Dat wildcomposities behoren tot de eredivisie van de gastronomie wordt bevestigd door de keuze aan wild- en (wild) gevogelte soorten, welke op elk niveau verwerkt kunnen worden. Vraag onze vernieuwde inspirerende Wildbrochure 2016/17 aan bij uw vertegenwoordiger of neem contact met ons op door middel van het contactformulier.