Masterclass gastronomie smaakkunde: Cas Spijker Academie
Beleving is de trend, geur is de trendsetter!
8 februari 2018
Vorstschade teistert ook de wijnboeren van VHC Kreko groep
16 maart 2018

Masterclass gastronomie smaakkunde: Cas Spijker Academie

Sinds zeven jaar heeft het Cingel-College Breda een Top Opleiding voor koks, die op het hoogste niveau in de horeca willen werken: namelijk de Cas Spijkers Academie. Als rode draad in de opleiding wordt er nauw samengewerkt met Chefkoks van sterrenzaken en vakmensen uit het bedrijfsleven gespecialiseerd in specifieke onderwerpen die hun kennis willen overdragen. Het direct contact met vakmensen uit het bedrijfsleven maakt het voor de studenten nog realistischer en de opleiding is dan ook bijzonder trots dat op deze wijze het koksvak doorgeven kan worden aan de huidige generatie studenten.

VHC Kreko groep werkt als sinds 2012’ sinds de start van de opleiding’ mee aan het verzorgen van masterclasses van dit aankomend toptalent. Vinoloog Frank Bernaerts verzorgde onlangs weer een masterclass gastronomische smaakkunde voor de hoogste klassen dat in het teken stond van het systematisch benaderen en analyseren van smaken in wijn en spijs. Een uitgebreide range van smaakstijlen werden geproefd, beoordeeld en in smaakbeleving getotaliseerd. De zoektocht naar wijn en spijs combinaties die het geheel naar een hoger niveau tillen is een belangrijke gegeven geworden in de hedendaagse gastronomie en voor de student een inspirerende en uitdagende zoektocht. Een masterclass bedoeld om de studenten verder te bekwamen in gastronomische smaakkunde.